(g)Roots bericht

12 apr

Hostel Roots uitgeroepen tot starter van het kwartaal

Gisteren had ik (Marion) de eer om Hostel Roots te vertegenwoordigen tijdens de nominatie van “Rabo starter van het kwartaal”. En met succes! Lees hieronder het persbericht van de Rabobank.

‘Thuis in Tilburg’ bij nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal Hostel Roots

1 april opende het eerste hostel van Tilburg haar deuren: Hostel Roots zorgt dat iedereen zich thuis voelt in het mooie Tilburg. De sfeer is ongedwongen, verrassend, lokaal en comfortabel. Genoeg redenen om Roots te verkiezen als 12e Rabo Starter van het Kwartaal.

Echte Tilburgers met doorzettingsvermogen

Geboren en getogen Tilburgers Koen Molkenboer en Marion Leijtens koesterden de droom om, na wat omzwervingen buiten Tilburg, een hostel op te zetten in hun geboortestad. Het vergde wat doorzettingsvermogen toen de Rabobank de eerste financieringsaanvraag afwees maar met de feedback die ze kregen wisten ze met een verbeterd plan een privé investeerder, de bank en investeerders via crowdfunding te overtuigen en hun droom te realiseren. Nu staat er een prachtig hostel aan de Stationsstraat op steenworp afstand van het Centraal Station en de binnenstad. Het hostel heeft 65 slaapplaatsen, verdeeld over zowel ‘dorm rooms’ (10-, 8- en 6-persoonskamers) en ‘private rooms’ (6, 4 en 2-persoonskamers). De kamers zijn thematisch ingericht in samenwerking met andere Tilburgse ondernemers. Zo kun je in de gezellige carnavalskamer of in de mooie textielkamer lekker wegdromen. Het hostel vormt de spil voor gasten in Tilburg, de reis begint en eindigt bij Roots!

Zoete Moed en Spelenderwijs

De Jury van de Starter van het Kwartaal verkiezing had met drie gepassioneerde ondernemers een zware taak om een keuze te maken. Kandidate Yvette van Zoete Moed vertelt: ‘Bakken is mijn beste medicijn ooit’, met Zoete Moed maakte zij haar droom waar en opende ze een winkel met heerlijke baksels en pindakazen in Het Pastorie Lokaal. Goirlese ondernemer Daphne wil met haar kinderdagverblijf Spelenderwijs een plaats zijn waar kinderen zich natuurlijk kunnen ontwikkelen. Met de ruime opzet en prachtige buitenruimte gun je het ieder kind om daar te komen spelen en leren.

Startende ondernemers een extra zetje geven
Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk. Op rabo.nl/tilburg/startervanhetkwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.