Over ons

Koen & Marion

Hostel Roots...

…verwijst naar het feit dat wij sinds 2016 weer teruggekeerd zijn naar Tilburg, onze Roots. 

Hostel Roots is het begin- en eindpunt voor de bezoeker in Tilburg. Bij Hostel Roots voel je “thuis in Tilburg”. Door de themakamers en de aankleding te verbinden aan Tilburgse trekpleisters, waan je je als gast in het Tilburgse leven en zelfs als je vluchtig op bezoek bent, word je ‘getriggerd’ om weer terug te keren naar ons hostel EN naar Tilburg. We dagen je uit om zelf op zoek te gaan naar de pareltjes in Tilburg. Uiteraard delen wij graag de beste tips.

Geschiedenis over het pand

Hostel Roots verwelkomt je in een prachtig, karakteristiek pand. Een pand met een verhaal, wat één en al geschiedenis ademt. Dit rijksmonument is een voormalig bankgebouw in Art-Noveau stijl, uit 1903. In 1995 werd het omgebouwd tot advocaten- en notariskantoor. De originele bankkluis en de traliedeuren zijn nog steeds te bewonderen in de kelder.

Wij zijn trots dat Hostel Roots de geschiedenis voortzet aan de Stationsstraat 41.

Laat je verrassen door het adembenemend pand en de typisch Tilburgse verhalen die er vertelt worden. Verhalen van een reiziger, een zakenman, een vriendengroep, verhalen in het atrium, de living of aan de bar, onder het genot van een kop koffie of een biertje. Kom gezellig samen. We zeggen niet voor niets: De reis door Tilburg, begint en eindigt bij Hostel Roots. “Thuis in Tilburg”.

 

Koen & Marion

Naast (ruim 10 jaar) geliefden, vader & moeder van onze twee kinderen, nu ook samen ondernemen. “Samen ondernemen?” Een veel gehoorde EN begrijpelijke vraag.

De wens om in te springen op het gat in de markt in Tilburg, kwam niet uit de lucht vallen. We speelden al lang met het idee om te ondernemen en specifiek in deze branche. Dus nadat we in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag woonden, keerden we terug MET een plan waar we vol in geloven, net als in elkaar.

Marion heeft ervaring opgedaan in de hostel branche bij Jorplace Beach Hostel, om de ins- en outs te leren. Koen heeft 12 jaar gewerkt bij Natural High Kitesurf- en Events en weet inmiddels hoe een klein bedrijf groot wordt. 

Wij zijn er klaar voor en kijken er naar uit om jou bij Hostel Roots te ontmoeten.