Onze natuur en parken

De Piushaven

De Piushaven is een prachtig stedelijk gebied waar wonen, werken, watersport en gastvrijheid samengaan. Met genoeg winkels en restaurants aan het water is er in de Piushaven altijd wat te beleven. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld SUPS huren om deze prachtige haven te ontdekken! Ook fiets of wandel je vanaf de Piushaven zo het prachtige Moerenburg natuurgebied in.

Piushaven 36, 5017 AN
15 minuten lopen vanaf Hostel Roots

8. Piushaven
Spoorpark

Spoorpark & Spoorzone

Het Spoorpark is onderdeel van de “Spoorzone”. Een bijzonder stuk oud & nieuw Tilburg aan de Noordzijde van het station. Het Spoorpark is een stadspark op een voormalig spoorterrein met oude treinrails van zo’n 10 hectare en gerealiseerd is door burgerinitiatief. Zo kun je hier lekker picknicken, skaten wandelen of bijvoorbeeld de 30 meter hoge Kempentoren beklimmen.

5038 SL
10 minuten lopen vanaf Hostel Roots 

Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen is een prachtig natuurgebied met veel stuifzandvlaktes, bos en heide. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en zandkastelen-bouwers.

5151 RG Drunen 
35 minuten rijden met de auto vanaf Hostel Roots

HostelRootsTilburgLoonseDrunenseDuinenRootsKidsHotel
Oude warande

Oude Warande

De Oude Warande is een 18e-eeuws bospark gelegen aan de universiteit in de westzijde van Tilburg.

De  Oude Warande, onderdeel van Stadsbos013 is een van de grootste nog bewaard gebleven baroktuinen van Nederland. Het symmetrische bos is als een ster aangelegd. In het midden ligt boscafé Grotto, een paviljoen als restant van de internationale kunstexpositie Lustwarande, die hier elk jaar wordt gehouden.

5036 NE
15 minuten fietsen vanaf Hostel Roots

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK