Fietsend door eigen land. bikepackingholland

Zoek jij een sportieve, gezonde en budgetvriendelijke manier van reizen: kies voor backpacken met de fiets!

Bikepacking Holland is een initiatief van 14 hostels in Nederland. Een door jou samen te stellen fietstocht door de mooiste plekken van Nederland. Er zijn verschillende routes met als tussenstop een overnachting in één van de mooiste hostels van Nederland. Roots is één van de stops van Bikepacking Holland. Pak je fiets en ga op fietsvakantie door Nederland!

De internationale sfeer, de gastvrijheid en de unieke accommodaties geeft je in deze hostels het gevoel dat je ver weg bent van huis.

Gebruik de promocode "bikepackingholland" voor het maken van een reservering voor deze avontuurlijke fietsvakantie en de extra voordelen die wij aanbieden, wij worden namelijk blij van bikepackers. Ervaren of niet, iedere bikepacker kent een bijzonder verhaal.

BIKEPACKING HOLLAND ARRANGEMENT BIJ HOSTEL ROOTS:

Hostel Roots biedt verschillende kamertypes en daarom hebben we speciaal voor Bikepacking Holland extra vriendelijke tarieven en heb je keuze voor een bed in een gedeelde kamer of een twee-, drie-, of vierpersoons privé-kamer. Prijzen zijn vanaf €30 per persoon inclusief standard ontbijt. Gebruik de code "bikepackingholland" bij "BOOK NOW" op onze site en bekijk de beschikbaarheid & tarieven.

Inclusief:

  • Le Soigneur extra blond biertje als welkomstdrankje van het huis. De beloning na de meet.
  • Dynamic Bike Care onderhoudsproducten beschikbaar zodat je in 6 stappen weer een schone fiets hebt.
  • Toolstation aangeboden door BBB Cycling; hieraan zitten alle voorkomende reparatietools bevestigd. Zo kunnen fietsers voordat ze de weg opgaan, nog wat aanpassingen doen aan hun fiets zoals het vastzetten van moeren of zelfs een kleine reparatie uitvoeren.
  • Gratis fietsenstalling op eigen (‘s nachts gesloten) parkeerplaats en mogelijkheid om je fiets schoon te spuiten en te repareren
  • Gratis gebruik van de wasmachine, voor je modder en bezwete kleding
  • Handdoek, zeep & shampoo
  • Gratis standaard ontbijt

Optioneel:

 • Upgrade het standaard ontbijt (inclusief voor bikepackers) naar een luxer ontbijt, kies voor wat extra's zoals bijvoorbeeld een worstenbrood, eitje, fruit. 
 • Kinderen tot 3 jr gratis ontbijt bij afname ontbijt ouder(s)
 • Lunchpakket voor onderweg €5,- > op aanvraag
 • Stuk fruit voor onderweg €1,- > op aanvraag

AANBOD BIJ 14 BIJZONDERE HOSTELS

14 hostels door heel Nederland hebben hun handen ineen geslagen en speciaal voor fietsers een aantrekkelijk aanbod samengesteld. De route en meerdere van deze hostels zijn bezocht door Bikepacking Holland-team van Rik de Voogd en door Nol & Loek van Fatpigeon; videomakers & fietsavonturiers.

Zij kwamen ook bij Hostel Roots in Tilburg overnachten nadat ze vanuit Hostel ROOM in Rotterdam vertrokken waren om vervolgens hun route na een heerlijk verblijf in Tilburg te vervolgen naar The Green Elephant in Maastricht. Inmiddels heeft ook bosherberg & hostel Harba Lorifa zich aangesloten bij bikepackingholland waardoor je in Zuid-Nederland een fijne tussenstop in Valkenswaard hebt.

Alle deelnemende hostels op een rij:

Hostel Roots in Tilburg
Hostel Room in Rotterdam
Kings Inn in Alkmaar
Strowis in Utrecht
Will & Tate in Den Haag
Rebel Rebel Hostel in GroningenFlying Pig Beach Hostel in Noordwijk
Alibi Hostel in Leeuwarden
The Green Elephant in Maastricht
Hariba Lorifa Bosberg & Hostel in Valkenswaard
Hostel de Basis in Zwolle

Bij al deze unieke hostels ben je verzekerd van een toffe Bikepacking Holland ervaring!

Via www.bikepackingholland.nl vind je alle hostels, steden en routes op een rij. Ga je voor een full-experience dan zit je zo'n 1100km & 60 uur op de fiets 🙂

Wij denken alvast graag met je mee en hebben hier voor jong, oud, beginner, gevorderde, recreatieve fietser, wielrenner, mountainbiker, gravelraces, verschillende tips op een rij gezet om een avontuurlijke dag te beleven in de prachtige omgeving van en rondom Tilburg.

 • In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Wel 270 hectare met een unieke flora en fauna. Vanaf Tilburg is het ongeveer 35 minuten tot je de Loonse en Drunense Duinen bereikt om vervolgens kortere of grotere fiets- of wandelroutes af te leggen. Vooral zowel de recreatieve fietsers, de wielrenners en mountainbikers is het hier goed vertoeven.
 • De Oisterwijkse Bos en Vennen en Kampina zijn tevens een prachtig gebied voor fietsers (en wandelaars). De mooie route vanaf Hostel Roots start na 5 minuten langs Brabantse boerderijen en prachtig buitengebied. Binnen zo’n 30 minuten bereik je Oisterwijk. Niet voor niets ‘het Parel in ‘t groen’ genoemd. Oisterwijk ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Fietsen door de Oisterwijkse Bossen en Vennen (met 80 prachtige vennen), De Kampina, De Oude Hondsberg of het Moergestels Broek. Al fietsend leer je de prachtige natuur van Het Groene Woud kennen. Even pauzeren? Onderweg kom je genoeg knusse horecagelegenheden tegen. Check hier de fietsroute tussen Oisterwijkse Bossen en Kampina
 • Stadbos013 start op zo’n 10 minuten fietsen vanaf Hostel Roots en dus het centrum van Tilburg. In het stadsbos vind je allerlei recreatieve activiteiten, al dan niet met horeca voor jong en oud. Check hier de special 18 km MTB-route, ook ideaal met kinderen.
 • De fietsroute tussen Tilburg en Turnhout is zo’n 38 km en wordt het Bels Lijntje genoemd. De voormalige spoorlijn is sinds eind jaren ‘20 in gebruik als fietspad.
 • De La Trappe fietsroute is de perfecte combinatie van sportieve ontspanning, culinair en natuur. Kies uit een van de routes: Groene route a 41 km, rode route a 35 km, verlengde rode routea 67 km, paarse route 33 km, blauwe route a 41 km of verlengde blauwe route van 50 km. 
 • Visit Brabant is de marketingorganisatie voor de bestemming Brabant. Zij hebben ook nog fiets & MTB routes voor je in kaart gebracht: https://www.visitbrabant.com/nl/routes/mtb & https://www.visitbrabant.com/nl/routes/fietsen

Nog meer tips voor tijdens jullie verblijf in Tilburg:

 • Het Spoorpark is een stadspark en dagrecreatiegebied van zo’n 10 hectare en gerealiseerd door burgerinitiatief. Je vindt hier een Urban Sport area, de 30 meter hoge Kempentoren, water’speeltuin’ en het T-Huis voor een hapje en drankje.
 • LocHal prachtige prijswinnende bibliotheek
 • Meta Maze Doloris en Rooftopbar wonnen in 2019 de Entree Award in de categorie Daredevil. Dit is DE horecaprijs van het jaar. De Meta Maze is een surrealistisch doolhof en een MUST DO. Onder het genot van een hapje en drankje, achteraf napraten over deze indrukwekkende ervaring met uitzicht over Tilburg in de Rooftopbar, maakt de beleving compleet.
 • De Piushaven is een prachtig stedelijk gebied waar wonen, werken, watersport en gastvrijheid samengaan. Je vindt hier bijzonder fijne horeca en wandelt er vanaf het centrum binnen 15 minuten heen. Vervolg je route “achter” de Piushaven en stap zo het Groene “Moerenburg” in.
 • Tilburg is DE Textielstad van het land. Het Textielmuseum is natuurlijk hier gevestigd, maar ook moderne kunst museum De Pont en Natuurmuseum Brabant vind je in onze stad.
All-inclusive workation
WELCOME AT THE EXCLUSIVE MAIDEN UNITED 1980 ACCOMMODATION
van tot
Gepland Nieuws