Over Hostel Roots - Koen en Marion bij de entree

Ontdek je passie en volg je hart

Hostel Roots

…verwijst naar het feit dat Koen & Marion (eigenaren) sinds 2016 weer teruggekeerd zijn naar Tilburg, hun Roots. 
Hostel Roots is het begin- en eindpunt voor de bezoeker in Tilburg. Bij Hostel Roots voel je je “thuis in Tilburg”. Door de themakamers en de aankleding te verbinden aan Tilburgse hotspots, waan je je als gast in het Tilburgse leven en zelfs als je vluchtig op bezoek bent, word je verleid om weer terug te keren naar Hostel Roots EN naar Tilburg. 
Hostel Roots Tilburg - Stamtafel kluis

Oud bankgebouw

Hostel Roots verwelkomt je in een prachtig, karakteristiek pand. Een pand met een verhaal, wat één en al geschiedenis ademt. Dit rijksmonument is een voormalig bankgebouw in Art-Noveau stijl, uit 1903. In 1995 werd het omgebouwd tot advocaten- en notariskantoor. De originele bankkluis en de traliedeuren zijn nog steeds te bewonderen in de kelder.

Wij zijn trots dat Hostel Roots de geschiedenis voortzet aan de Stationsstraat 41, in het prachtige Dwaalgebied. Laat je verrassen door het adembenemend pand en de typisch Tilburgse verhalen die er vertelt worden. Verhalen van een reiziger, een zakenman, een vriendengroep, verhalen in het atrium, de huiskamer of aan de bar, onder het genot van een kop koffie of een biertje. Kom gezellig samen. We zeggen niet voor niets: De reis door Tilburg, begint en eindigt bij Hostel Roots.

Koen & Marion

Sinds 2006 zijn Koen & Marion een stel, inmiddels ook vader & moeder van Joep & Puck en sinds 2017 samen aan het ondernemen. De wens om in te springen op het gat in de markt in Tilburg, kwam niet uit de lucht vallen. Ze speelden al lang met het idee om te ondernemen en specifiek in deze branche. Marion heeft ervaring opgedaan bij Red Bull en in de hostel branche bij Jorplace Beach Hostel, om de ins- en outs te leren. Koen heeft 12 jaar gewerkt bij Natural High Kitesurf- en Events en wist inmiddels hoe een klein bedrijf groot wordt.  Dus nadat ze in de winters veel gereisd hadden en 10 jaar in de randstad woonden, keerden ze terug met een plan waar zij vol in geloofden. Het eerste hostel in Tilburg, Hostel Roots is sinds 1 april 2017 een feit.

Koen & Marion kijken er naar uit om jou te verwelkomen. Tot ziens!

Over Hostel Roots Tilburg Netherlands Marion en Koen
Hostel Roots Team

Vrijwillgers en stagiaires

Ben jij op zoek naar een "life changing experience"? Heb jij behoefte aan het reisgevoel, nieuwe mensen ontmoeten en ervaring op doen in hospitality? Neem contact op met ons en lees meer op deze pagina over onze vrijwillige "work & stay" mogelijkheden.

 

Volg jij een MBO-niveau 4 of HBO studie op het gebied van 'leisure & hospitality', 'tourism management', 'marketing & communication' en ben je op zoek naar een plek waar je terecht komt in een warm bad met een gedreven, internationaal team, vraag dan naar de vacatures. Kan jij praktisch en commercieel handelen, kan jij zelfstandig EN in team verband werken, anderen en jezelf enthousiasmeren en draag jij gastvrijheid uit? Dan zijn wij misschien wel de juiste match. Vul ons contactformulier in om de mogelijkheden te checken.